Nederlands | FranÁais | Deutsch
Home
Bedrijf
Producten
Contact
Een rookvrije horeca vanaf 1 juli 2011 (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu)
Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu (federale overheidsdienst)
Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid
FOD FinanciŽn
Vergeet niet te surfen naar de website van PŲschl Tabak, onze Duitse partner!
Dit is Belgisch: Stubbe, een geautomatiseerd familiebedrijf
Stubbe uit Zonnebeke bestaat vandaag uit twee entiteiten: Stubbe Tobacco Trading en het tabaksbedrijf Stubbe nv. Alles begon in 1943 toen Maurice Stubbe, vader van Frans Stubbe en de grootvader van de huidige zaakvoerder Lieven Stubbe, op dezelfde plaats waar nu de fabriek staat, roltabak begon te produceren voor plaatselijke consumenten. Volgend jaar bestaat het familiebedrijf 70 jaar. Kiosk ging praten met Lieven Stubbe en zijn rechterhand, salesmanager Stefaan Heinkens over de evolutie van het familiebedrijf, de stap naar het buitenland en de strategie om te overleven in deze concurrentiŽle markt.
Lees het volledig artikel Bron: Kiosk
Tabak heeft onzekere toekomst
Terras als laatste toevluchtsoord?
Het rookverbod verjaagt naar terrassen en op diverse plekken ontstond discussie over verwarmde terrassen met niet-rokersgedeelten. Hoe ziet de toekomst voor de tabaksproducenten in Europa eruit? En blijven goedkope merken en roltabak terrein winnen?
Lees het volledig artikel Bron: Gondola
Marge behouden door automatisering (door Alfons Calders)
De tabaksproductie is in BelgiŽ door de recente Europese maatregelen bijna tot nul verschrompeld. Ook het aantal producenten van tabaksproducten is sterk gedaald. In West-Vlaanderen, specifiek in Zonnebeke, bestaat er nog steeds het familiebedrijf Stubbe dat van grootvader tot nu met roltabak zijn brood verdient. Het bedrijf produceert met 19 mensen zoín 2.000 ton per jaar (en in verpakkingen van 40, 50 en 200g is dat niet mis). Deels is de afzet in BelgiŽ, maar het grootste deel wordt geŽxporteerd naar landen zoals Duitsland (waar ze 10% van de markt uitmaakt), Nederland, Spanje... Het moto van Stubbe waardoor het ook een rendabel bedrijf blijft, is: ďzo hoog mogelijke kwaliteit aan een zo laag mogelijke prijs leverenĒ.
Lees het volledig artikel Bron: Industrie Technisch & Management
In ons land zijn ook een aantal kleine spelers actief.
In ons land zijn naast de gekende tabaksgiganten ook een aantal kleinere spelers actief. Ook zij hebben te kampen met een dalende markt en zien hun verkoop gedwarsboomd door allerhande overheidsmaatregelen. Wij vroegen aan Thierry van Tieghem van Stubbe Tobacco Trading hoe zij zich vandaag staande houden in een markt die sinds jaar en dag wordt overheerst door die grote namen.
Lees het volledig artikel Bron: O2H
Spanningen in een steeds kleiner wordende markt
Fusies, vijandig bod, overname om strategische redenenÖ Het lijkt alleen maar kommer en kwel in de wereld van de tabak. De hele industrie lijdt dan ook onder een steeds kleiner wordende vraag: het resultaat van hoge taksen op rookwaren overal ter wereld en preventiecampagnes die eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen.
Lees het volledig artikel Bron: Gondola, Retail Today
STT schiet uit de startblokken
Stubbe Tobacco Trading schiet uit de startblokken
Aantrekkelijke merken Turner en Brookfield vallen sterk in de smaak.
Na een lange periode van voorbereiding ging ruim een jaar geleden STT van start. Deze bvba staat onder meer in voor de ondersteuning van de uiterst kwalitatieve tabaksmerken Turner en Brookfield.
Lees het volledig artikel Bron: Kiosk 79